https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-en-pharmacie/

Nytt koncept på nya Sävegården

Nya Sävegården är ett äldreboende i Floda med ett helt nytt koncept, där ledorden är trädgård, träning och trivsel. Huset ligger i ett rofyllt villaområde med närhet till sjön Sävelången. Äldreboendet har fått en extra våning och 32 nya rum, vilket är en väsentlig utökning av det befintliga boendet som ligger inom samma fastighet.

Syftet med om- och tillbyggnaden av Sävegården var att öka antalet platser för att möta framtida behov av särskilt boende samt att få ett äldreboende med funktionella och ändamålsenliga lokaler. Gamla byggnader revs och nytt hus om ca 5000 m² uppfördes.

Vi fick i uppdrag av Lerums kommun att ta fram inredningskoncept med förfrågnings- och upphandlingsunderlag för inredning till det nya huset, med administrativa lokaler och 5 nya enheter, samt kulör- material och byggfärgsättning i samrådan med husarkitekten.

Den 50 år gamla Sävegården bestod tidigare av fem huskroppar och i början av 2014 påbörjades rivningen av tre av dem. En förbättring är mindre avdelningar med 8 personer.

36 platser har tillkommit och fyra lägenheter är anpassade för par.

Sävegården består av fem enheter med totalt 40 lägenheter inklusive de 4 parlägenheterna.

Det nedgångna äldreboendet har moderniserats på flera sätt. På utsidan kan man se takets solfångare, som bland annat med hjälp av en rymdraketsliknande pelletspannan kommer att stå för elförsörjningen. Äldreboendet byggdes enligt kraven för Miljöbyggnad GULD.

Den luftiga entrén har tapetserats och målats i grönt och orange, färgstarka kulörer som återkommer i soffgruppen. Allrummen har fått fondväggar med stormönstrad tapet, i olika kulörer för respektive enhet, för att skilja enheterna åt, men också ge rummet en inspirerande och trivsam hemkänsla. Möblerna har getts kulörer som kontrasterar mot väggar och golv, för att tydliggöras och tillgodose synsvaga. Interiören är ett resultat av ett nära samarbete med och en engagerad enhetschef.

 

I en artikel ”Nytt koncept på nya Sävegården” i Lerums tidning publicerad 4 november 2015 säger enhetschefen att man har fått bra respons, och att man är nöjda med lokalerna och den moderna stilen.

 

För mer information ta kontakt med Anna-Karin

Projektinformation

  • Plats: Floda
  • Beställare: Lerums kommun
  • Färdigställande: Hösten 2015
  • Storlek: 5000 kvm