https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-en-pharmacie/

Råda säteri Kaffestugan

Råda säteri ligger invid Rådasjön i Härryda kommun. Herrgården består av en manbyggnad på två våningar och två envåniga flyglar, samtliga byggda av timmer och klädda med panel, samt försedda med låga valmtak. Byggnaderna uppfördes 1772 av direktören för Ostindiska kompaniet. Till gården hör ett antal ekonomibyggnader, bland annat två rödmålade magasin som troligen är från 1600-talet. Kaffestugan ligger i Råda Säteris västra flygelbyggnad. Uppdraget var att i samarbete med Härryda kommun och kommunens fastighetsavdelning ta fram förslag till färgsättning och byggåtgärder, samt att i ett separat inredningsuppdrag för ta fram ett inredningskoncept som innefattar både fastighet och interiör. 

Lokalen delades upp i två etapper varav sista etappen med lös inredning inte är klar än.

Kaffestugan är en krog med ett brett utbud av vällagad mat, lunch, helgbuffé, hemlagad glass och kaffe från det egna kafferosteriet. Här kan man äta, fika, träffas, prova lokal öl, äta gelati, ta ett glas vin, äta frasiga våfflor, goda smörgåsar, nybakade kakor eller varm soppa. Hemtrevligt och gott, med möjlighet att sitta både ute eller inne i en rofylld och inspirerande miljö, där alla skall känna sig varmt välkomna. Denna krog skall vara ett komplement till lunchrestaurangen med vita linnedukar och bordsservering i stora huset. 

Målsättningen och uppgiften i projektet har varit att ta fram ett helhetskoncept för byggnad och interiör med uppdrag och höga krav på att bibehålla och utveckla fastighetens kulturvärde.

Ett par alternativa koncept togs fram för att klara tillgodose såväl kommunens som kroginnehavarens önskemål och vision. Lokalen har fått tapeter från Gysinge, samt stänkmålning i entrérummet utförd av professionell målare. Nya beslag och armaturer i mässing från byggfabriken och Gysinge. Slipade och vaxade furuplank. Rödmålade dörrar, och antikgrå foder. Vitmålade trätak. Några ledord från kroginnehavaren som gavs var att man önskade en krog med gemytlighet och trivsam atmosfär i en inspirerande kulturmiljö. 

Resultatet är ett nära samarbete med fastighet och stort engagemang från Härryda kommun.

 För mer information ta kontakt med Anna-Karin

Projektinformation

  • Plats: Härryda
  • Beställare: Härryda kommun
  • Färdigställande: Byggfärgsättning 2015
  • Storlek: 100 kvm