https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-en-pharmacie/

Rådahemmet, Härryda

Ett äldreboende moderniserat och anpassat efter dagens och framtidens behov och önskemål.

Rådahemmet är ett vackert beläget äldreboende i ett rofyllt bostadsområde i Mölnlycke, Härryda kommun med närhet till Mölnlycke centrum. Huset har 42 lägenheter, varav fyra är tvårumslägenheter. Rådahemmet består av fyra våningar med en gemensam matsal på andra våningen. I anslutning till matsalen finns lokaler för gemensamma aktiviteter.             

Uppdraget för Härryda kommun för var att modernisera huset och öka trivseln för de boende för att möta framtida behov, och att få ett modernt äldreboende med ändamålsenliga lokaler.

Vi fick i uppdragatt ta fram färgsättningsförslag samt i ett inredningsuppdrag ta fram ett för huset sammanhållande inredningskoncept för huset och verksamheten.

Entrén är ljus, med vackra stengolv och huset är ljust och luftigt med gedigna material. Kulörer är anpassade för att tillgodose synsvaga. T.ex så har hissomfattningar målats i kontrastkulör och boendedörrar har fått en kontrastmålad yta intill dörr för att tydliggöras.

 

Man har generellt i huset fått informationstavlor och foton på de anställda, för såväl anställda som personal och besökare. Detta för att ge et mer proffessionellt och välkomnande intryck.

Korridorerna har fått stora tavlor med bildkonst på väggar, med naturmotiv, och ny belysning.

Bildkonsten är också till för att underlätta och hitta var man befinner sig i huset, och det ger ett trevligt avbrott i de långa korridorerna.  

 

Våningsköken har fått en mjuk färgsättning och transparenta vita gardiner, i växtmönster.

Våningsplan i olika kulörer för respektive enhet, för att skilja enheterna åt.

Möblerna har getts kulörer som kontrasterar mot väggar och golv, för att tydliggöras.

Generellt är huset utformat för att ge en modern, ljus och trivsam hemkänsla, med inredning och färgsättning som underlättar tillgänglighet och social samvaro i huset. 

 

För mer information ta kontakt med Anna-Karin

Projektinformation

  • Plats: Härryda
  • Beställare: Härryda kommun
  • Färdigställande: 2015
  • Storlek: 4500 kvm